• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92/informer.rs

16.11.2017

13:14

SLAST ZA MALIŠANE: Originalan recept za leopard kolač!

Recepti

SLAST ZA MALIŠANE: Originalan recept za leopard kolač!

Podeli vest

Izgleda stvarno fenomenalno, a ima ukus slasne čokolade. Ovaj prelepi kolač od slatkog dizanog testa izmamiće uzdah i neće ostaviti ravnodušnim ni najveće sladokusce.

Potrebno je:

  • 500-600 gr brašna
  • 100 ml mleka
  • 200 ml jogurta
  • 100 gr čokolade
  • korica limuna
  • 50 gr maslaca
  • 2 jaja
  • 50 gr mlevenih oraha
  • 1 kaška šećera

Priprema:

Potopiti kvasac i kašiku šećera sa mlekom, dodati koricu limuna, rastopljen maslac, zatim jaja i žicom izlupati, zatim dodajemo jogurt, 50 ml ulja, brašno, malo soli, ostatak brašna i zamesimo srednje tvrdo testo i ostavimo da poraste. Kad nam poraste razmesimo ga na radnoj površini. Podelimo ga na tri dela jednu veću i jednu manju. U te dve manje u jednu dodajemo kakao i cimet i dodamo malo vode i izjednačimo testo. U drugo manje dodamo rastopljenu čokoladu, pa i nju izjednačimo sa testom.
Sada svako testo podelimo na sedam loptica, tako da dobijemo sedam svetlih, sedam malo tamnijih i sedam najtamnijih loptica. Tamne i malo tamnije treba da budu teške oko 30 grama, dok svetla oko 40 grama. Najpre razvijemo tamnu lopticu tanko u obliku pravougaonika pa je uvijemo po dužini u rolnicu, sada razvijemo malo svetliju lopticu pa u nju stavimo tamnu i uvijemo je, a zatim razvijemo najsvetliju i u nju uvijemo obe uvijene rolnice svetliju i najtamniju. Pokrijemo i ostavimo da se ne suši. Tako uradimo i sa ostalim rolnicama. Kad smo sve uvili sad svaku rolnicu rukama razvijemo po dužini pleha i ređamo na dno tri rolnice, pa dve i na kraju jednu. Pokrijemo da naraste, možemo premazati jajetom i pečemo na 180 stepeni 40-45 minuta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija