• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

07.12.2017

07:00

SRPSKO pivo po ukusu potrošača!

Recepti

SRPSKO pivo po ukusu potrošača!

Podeli vest

Pivo iako je najstarije i najrasprostranjenije alkoholno piće, i dalje umnogome ostavlja prostor za polemiku

Iako na prvi pogled sve izgleda poznato i dalje se često vodi rasprava o tome od čega se i kako proizvodi i zašto je neko pivo bolje od drugog. Najveći broj ljubitelja piva reći će da se proizvodi od ječma. To jeste i nije tačno.

Tačno je da je pivski ječam osnovna sirovina, ali da bi se od njega dobilo pivo potrebno ga je prvo prevesti u jedan nov proizvod slad, što je već sam po sebi složen i skup proces. 

Od slada do piva je takođe dug i ni malo lak put koji zahteva dosta umeća, ali i pruža mogućnost da se dobiju proizvodi različitog ukusa, gorčine, arome, boje, sadržaja alkohola itd. Jedno od pitanje oko koga potrošači vode polemiku je i kukuruz kojim se deo slada eventualno zamenjuje.

 On se često anatemiše uz tvrdnju da će pivo zbog njega biti lošijeg kvaliteta. Sa takvim izjavama treba biti veoma oprezan. Kao prvo, to je ustaljena praksa kod nas, ali i u velikom delu sveta. Deo slada se zamenjuje drugim žitaricama, a koje će to biti zavisi od dominantne ratarske kulture i ciljeva same pivare, kao što je da se postigne željeni karakter datog piva koji će odgovarati datoj ciljnoj grupi potrošača. 

Da li će takvo pivo biti identično onom od čistog slada? Neće, ono će se delimično razlikovati. Ali to ne znači da će obavezno biti lošije. Biće drukčije, biće specifično i upravo takvo na kakvo koji je veliki deo potrošača navikao.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
b

pre 6 godina

i šta ste hteli ovim člankom? da opravdate korišćenje kukuruzne krupice kod velikih domaćih proizvođača piva?

Bojan

pre 6 godina

Srbsko pivo je slabo kiselo ili ko da pijem sundjer. Pozabavite se malo sa tim gde je otisao onaj stari ukus stare pumpe. Nikakva su sva nasa piva trenutno a nekad su nam jedino bili ravni Cesi.

Dance

pre 6 godina

Da li pisac zna sta je hteo da kaze ovim tekstom?

Kostadin

pre 6 godina

Pivo - šampanjac za sirotinju. I pre rata se znalo ko pije pivo a ko pije vino, ko pije kvalitetno piće a ko pije razne surogate i hemiske koktele.

Nenad

pre 6 godina

Teško ćete naći državu koja ima nekvalitetnije pivo...

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija