• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kodbakeugostima.blogspot.rs

07.12.2017

14:48

(VIDEO) SLANA ŠTRUDLA SA SIROM! Idealan ručak ili večera!

Recepti

(VIDEO) SLANA ŠTRUDLA SA SIROM! Idealan ručak ili večera!

Podeli vest

Slana štrudla sa sirom je savršen izbor za doručak, večeru, užinu, ili iznenadne goste jer je zaista neodoljiva

Ako vam iznenada dolaze gosti ili želite nešto novo da poslužite na svojoj trpezi onda je ova štrudla  kao predjelo savršen izbor. Priprema se brzo i  lako, a ukus je neviđeno dobar.

Potrebno je:

500-600 g brašna

20 g kvasca

300 ml mlakog mleka

50 ml ulja

2 jaja

50 g maslaca

1 kašika šećera

malo soli

Za nadev:

300 g sira

2 žumanca

Priprema:

U mleko izmrvite kvasac dodajte šećer i 2 jaja, malo ulja i žicom dobro umešajte. Dodajte celo mleko, brašno i so i umesite glatko testo pa ostavite da miruje pola sata pokriveno krpom na toplom. Viljuškom izdrobiti sir, dodati 2 žumanca, može se dodati  i 2 kašike griza u fila pa sve izjednačiti. 

Testo istresti iz vanglice podeliti na dva jednaka dela. Prvi deo razvući oklagijom širine kolika je tepsija oko 1/2 cm. namazati malo maslacem ili margarinom i polovinom sira i uviti u rolnicu. Staviti u podmazan pleh ili podmetnite pek papir. Tako uraditi i sa drugim delom testa . Rolnice ostavite da narastu pa namažite sa malo ulja i belancetom. Rernu uključite na 200 pa smanjite na 180 stepeni i pecite štrudlu 40-45 min. Secite kad se sasvim ohladi.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija