Informer

15:58 Iće i piće 0

B92/informer.rs | 11. 12. 2017.

SLAVSKI MENI: Pohovani fileti soma!

Ukoliko volite pohovane riblje filete, bilo da su od oslića, soma ili neke druge ribe, evo odličnog predloga kako i u dane posta pripremiti pohovanu ribu. Riba pohovana na orli način, u pivskom testu spolja će biti fantastično hrskava, a unutra mekana i sočna. Odlično i za slavsku trpezu

SASTOJCI:

  • 400 gr fileta soma ili oslića
  • 2 kašike brašna
  • na vrh noža praška za pecivo
  • 1 kašika začina
  • 100 ml piva
  • 100 gr prezli
  • 1 glavica luka crnog
  • 2 čena belog
  • peršunov list
  • 1/2 limuna

Priprema:
U brašno sipate pivo i začin i prašak za pecivo. U tiganj sipajte ulje da se ugreje. Svak komad ribe provuci kroz orli masu, pa u prezle, pa u ulje da se prži sa jedne i druge strane. Pržene filete vaditi na papirne salvete. Peršunov list iseckati sitno dodati seckan beli luk i malo ulja izmešati pa posuti između pržene ribe. Crni luk iseći krupnije na rezance, posloliti, pa poređati pored ribe. Limunovim sokom poprskati ribu.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]