Pixabay

17:17 Iće i piće 2

b92.net informer.rs | 17. 12. 17.

(FOTO) VRLO ORIGINALNO: Ima li razlike između hrvatske i srpske sarme?

Kao jedno od omiljenih jela sa balkanskih prostora, sarma je specijalitet zbog koga mnogi gotovo da jedva čekaju da dođe zima

Od poznatog jela, koje svi na Balkanu smatraju svojim, neki, izgleda, žele naprave svoju jedinstvenu verziju. 
Specijalitet od kiselog kupusa može da se pravi i sa mlevenom junetinom i sa svinjetinom, ali je možda najbolja varijanta kada se dva mesa pomešaju. 

Jedna kuvarica iz Hrvatske, valjda u pokušaju da od sarme napravi autentično jelo sa geografskim poreklom, mesu je dodelila nacionalnost, pa je tako počela u sarmu da stavlja - hrvatsko meso. 
Prema njenom receptu za sarmu se koriste hrvatska svinjetina i hrvatska junetina. A od ostalih sastojaka, koristi se i jedan zaista lokalni - varaždinsko zelje (kupus).




Lala iz Banata

18.12.2017. 00:35

Што се тиче те "хрватске свињетине", најбоља Вам је она са... - Пантовшћака...!


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]