• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

28.12.2017

12:52

DA ZA NOVAKA POSLUŽITE SAMO NAJBOLJE... Bez stresa do praznične večere!

Recepti

DA ZA NOVAKA POSLUŽITE SAMO NAJBOLJE... Bez stresa do praznične večere!

Podeli vest

Ako Novu godinu provodite u svom domu, počnite sa pripremom praznične trpeze nekoliko dana ranije da ne biste u minut do 12 unezvereno trčali po kući. Dobra organizacija čuda čini

Pečenje u rerni gori, torta je "pala", šerpa u kojoj se kuva krompir kipi na šporetu, a gosti samo što nisu stigli - da li vam ova scena izgleda poznato? Ako Novu godinu provodite u svom domu, počnite sa pripremom praznične trpeze nekoliko dana ranije da ne biste u minut do 12 unezvereno trčali po kući. Dobra organizacija čuda čini, pa ćete uz nju praznike dočekati odmorni i radovati im se. Evo šta savetuju majstori kuhinje:

* Nekoliko dana ranije - Sa pripremom počnite nekoliko dana pre praznične večere. Tortu napravite nedelju pre praznika, a ranije slobodno pripremite kuvani kupus, sosove, paštete i namaze. Moču možete da zaledite, isto važi i za nadeve za punjenje, na primer ako spremate punjene paprike ili sarme, pripremite nadev ranije, pa kad pravite prazničnu trpezu, samo izvadite smesu iz zamrzivača. Vodite računa, ipak, da ova jela kasnije ponovo ne zamrzavate.

* Dan ranije - Supu ćete lakše da pripremite ako paškanat ranije skuvate i stavite u frižider. Dan ranije blanširajte i povrće - skuvajte prokelj, brokoli, karfiol, zatim izvadite iz šerpe sa ključalom vodom, ubacite u hladnu vodu kako bi se zaustavio proces kuvanja, osušite papirom, a narednog dana ih samo zagrejte u tiganju. Jedini izuzetak je krompir koji bi trebalo da pripremate istog dana, ali možete da ga oljuštite i iseckate prethodno veče i stavite ga u posudu sa vodom da biste sprečili da potamni.

* Na dan slavlja - Ovaj dan ostavite samo za dekorisanje i postavljanje stola. I za uživanje!

Savet plus: Napišite meni na papiru da biste znali šta sve pravite i šta vam je potrebno od namirnica. U suprotnom, nešto ćete sigurno da zaboravite.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17