• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav & zdravlje/Dejan Katalina

30.12.2017

19:00

EKSTRA ZDRAVICA: Dočekajte Novu godinu uz koktel parti!

Recepti

EKSTRA ZDRAVICA: Dočekajte Novu godinu uz koktel parti!

Podeli vest

Novogodišnja žurka je idealna prilika da klasičnim, popularnim koktelima dodate faktor iznenađenja! Koktel majstor Sava Rajković predlaže sledeće kombinacije

La ajs-ti

Pixabay

Koktelu na bazi 'long ajlend ajs-tija' egzotični ukus daje liker od dinje
Sastojci:
0,3 dl tripl seka
0,3 dl votke
0,3 dl belog ruma
0,3 dl džina
0,3 dl tekile
0,3 dl likera od dinje
sprajt

Priprema: Sve sastojke sipati u šejker i promešati i dopuniti sprajtom do vrha. Poslužiti u visokim čašama punim leda, ukrasiti limunom i kandiranom trešnjom.

Crveni negroni

Pixabay

Sa prepoznatljivim gorkim ukusom ovog klasičnog koktela savršeno ide ukus crvenog grejpfruta
Sastojci:
0,3 dl džina
0,1 dl martinija roso
0,3 dl kamparija
0,3 dl ceđenog grejpa

Priprema: Sve sastojke sipati u čašu punu leda. Oljuštiti koru od grejpfruta, staviti u čašu i lagano pomešati. Poslužiti u čašama za viski koje ste napunili ledom

Mohito

pixabay.com

Standardni mohito biće zavodljiv zahvaljujući slatkom i strasnom ukusu jagode
Sastojci:
kašika žutog šećera
kriška limete
par listova nane
kašičica sirupa od jagode
0,5 dl belog ruma
soda voda

Priprema:
Šećer, limetu i nanu dobro izgnječiti i promešati u čaši. Napuniti ledom i dodati 0.5 dl belog ruma. Ostatak čaše se napuni sodom ili kiselom vodom. Ukrasiti limetom i nanom.

Vanila kuba libre

Pixabay

Omiljeni koktel obogatite bogatim ukusom vanile
Sastojci:
0,5 dl belog ruma
2 dl koka-kole
0,1 dl sirup od vanile

Priprema:
Visoku čašu najpre napuniti ledom, zatim iscediti dve kriške limete da bi se postigla potrebna ravnoteža slatko-kiselog. Dodati rum i dopuniti koka-kolom. Kao završni elemenat sipati sirup od vanile i izmešati. Ukrasiti kriškom limete i vanilinim štapićem ili pak listićem nane koji može odlično da se uklopi sa slatkastom vanilom i bude dodatni faktor iznenađenja.

Mai-tai

Pixabay

Kokos će ovaj koktel učiniti slađim i još zanimljivijim
Sastojci:
0,2 dl belog ruma
0,2 dl zlatnog ruma
0,2 dl malibu likera
1 dl đusa
1 dl ananas soka
0,1 dl grenadina

Priprema:
Ceo sadržaj dobro izmešati u šejkeru da bi se postigao efekat pene na vrhu koktela. Sipati u visoku čašu i staviti dve slamčice. Potom polako niz slamčicu sipati grenadin koji će završiti na dnu čaše. Ukrasiti kriškom ananasa ili kriškom pomorandže. Na vrh čaše staviti kandiranu trešnju, posuti s malo cimeta i uživati.

Bez stresa

Pixabay

Ovaj koktel je originalna i na prvi pogled veoma luda mešavina ukusa, ali kad se jednom proba, ne ostavlja nikoga ravnodušnim.
Sastojci:
2 kašike džema od borovnice
2 kriške limete
0,2 dl konjaka
0,4 dl votke
0,2 dl likera od ribizle
0,1 dl sirupa od vanile
sok od borovnice

Priprema:
Na dno velike čaše sipati 2 kašike džema, zatim staviti dve kriške limete i dobro ugnječiti dok limeta ne ispusti sav sok. Čašu napuniti ledom, sipati konjak, votku, sirup od vanile i sve zajedno promućkati u šejkeru dvadesetak sekundi. Sipati u čašu od 3 dl, dopuniti sokom od borovnice i ukrasiti listićima nane.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija