print screen

11:55 Iće i piće 0

telegraf.rs | 08. 01. 2018.

SALČIĆI! Ovim kolačićima niko ne ume da odoli!

Da bi salčići uspeli, svi sastojci koji se koriste u pripremi moraju biti na sobnoj temperaturi!

Sastojci:

- 300 g samlevenog svinjskog sala (melje se na mašini za meso) 

- 250 ml mlakog mleka 

- kocka svežeg kvasca 

- 2 jajeta 

- kašika šećera 

- kašičica soli 

600 g brašna za kolače 

- džem od šljiva

Priprema:

Rastvorite kvasac u mlakom mleku i sačekajte da nadođe. Od 500 gr brašna, 50 g sala, jaja, nadošlog kvasca, soli i šećera zameste testo. Preostalo salo zamesite sa 50 g brašna. I testo i salo podelite na po osam jufki.

Svaka jufka se razvlači na krug (veličine malog tanjira), pa se naizmenično ređa testo i salo. Završite s testom i tako će ostati jedna jufka sala. Naređane kore razvucite u što veću koru, pa premažite tom preostalom jufkom sala. Premazano testo preklopite kao pismo i još jednom razvucite u pravougaonik.

Koru secite (vrućim nožem) na kvadrate veličine 5 cm i filujte džemom od šljiva, pa savijte na trougliće. Rernu ugrejte na 200 stepeni, a na donju rešetku stavite posudu s vodom da isparava. Pecite dok se ne razlistaju i porumene, a pečene pospite šećerom u prahu.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]