Public

09:36 Iće i piće 0

novosti.rs | 10. 01. 2018.

HRANA SE NE BACA! Iskoristite sve ono što je u frižideru ostalo posle praznika!

Budite kreativni i od prazničnih ostataka napravite potpuno novo jelo. Povrće možete da ispasirate, dodate mu sirće, jogurt, začine i poslužite kao umak za krekere, da od povrća napravite fritatu...

Zvuči neverovatno, ali 34.000 tona hrane baci se nakon Božića samo u Velikoj Britaniji. Baci se i moče u količini dovoljnoj da napuni dva olimpijska bazena. 

Pomnožite taj broj sa brojem dobrostojećih zemalja i dobili ste ogromnu količinu bačene hrane. Da ne biste doprineli neslavnoj statistici, budite kreativni i od prazničnih ostataka napravite potpuno novo jelo.

Povrće možete da ispasirate, dodate mu sirće, jogurt, začine i poslužite kao umak za krekere. Druga opcija je da od povrća napravite fritatu, treća da mu dodate sir i napravite sos za špagete.

Suhomesnate proizvode takođe možete zalediti, dok će sir u zamrzivaču sačuvati ukus i narednih šest meseci. Od bajatog hleba napravite tople sendviče ili ih isecite, propržite na malo ulja i dobićete krutone za čorbu ili salatu.

Ostatke voća stavite u blender, dodajte koštunjavo voće, semenke, jogurt ili mleko i imaćete savršen smuti za doručak.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]