Informer

21:33 Iće i piće 0

Informer | 10. 01. 2018.

SLANE ĐAKONIJE! Pileće ćufte u paradajz sosu!

Uobičajeno da ćufte pravite od svinjskog i junećeg mesa, probajte kakvog su ukusa sa piletinom

Sastojci:

600 g mlevenog pilećeg mesa
dve kriške starog hleba
jaje
malo mleka
dve glavice crnog luka
čen belog luka
šolja soka od paradajza
šargarepa
peršun
ulje
so, biber

Hleb potopite u malo mleka. U činiji spojte mleveno pileće meso, so biber, jaje i hleb koji ste prethodno ocedili. Sve dobro promešajte i rukom oblikujte kuglice. Ćufte pržite na zagrejanom ulju. U vatrostalnu činiju stavite crni luk isečen na kolutove, izgnječen beli luk, sitno iseckan peršun, izrendanu šargarepu, pa preko poređajte ćufte i prelijte sokom od paradajza. Stavite u rernu i zapecite. Ćufte služite uz bareni pirinač.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]