• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs/inforemr.rs

11.01.2018

09:52

STIGLA PRAVDA ZA JASTOGE! Od sada u Švajcarskoj zabranjeno da se živi kuvaju

Recepti

STIGLA PRAVDA ZA JASTOGE! Od sada u Švajcarskoj zabranjeno da se živi kuvaju

Podeli vest

Uobičajena kulinarska praksa ubacivanja svežih jastoga u proključalu vodu, kao i njihov transport na ledu ili u ledenoj vodi, od danas su zabranjeni u Švajcarskoj

- Živi rakovi, uključujući i jastoga, više ne smeju da se transportuju na ledu ili u ledenoj vodi. Vodene vrste moraju uvek da budu čuvane u njihovom prirodnom okruženju. Oni od sada moraju da budu onesvešćeni pre nego što budu ubijeni - navodi se u novom pravilniku koji je vlada usvojila i koji će stupiti na snagu u martu.

DIJETA PET KAŠIKA! Najpopularniji i najefikasniji vid mršavljenja

Ta pravila, takođe, za cilj imaju i da razotkriju nezakonite farme pasa, da uvedu zabranu za uređaje koji se koriste za kažnjavanje pasa i navode niz uslova za uspavljivanje bolesnih ili povređenih životinja, kao i kazne za organizatore događaja kao što su životinjske borbe.

Švajcarska, kako se navodi, nije sama u odluci da zaštiti jastoge od okrutnog tretmana u kuhinji, kako ga opisuju aktivisti za zaštitu životinja.

Vrhovni sud u susednoj Italiji je, takođe, u junu izglasao da jastozi ne smeju da budu na ledu u restoranima zato što to kod njih izaziva neverovatno mučenje pre nego što postanu fina večera.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija