• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: recepttura.com

11.01.2018

15:29

(VIDEO) JAPANSKI ČIZKEJK od samo tri sastojka!

Recepti

(VIDEO) JAPANSKI ČIZKEJK od samo tri sastojka!

Podeli vest

Japanski cheesecake vrlo je jednostavan za izradu, čak i za potpune početnike, a sam recept sastoji se samo od jaja, sira i čokolade

Može se koristiti i tamna čokolada, no ovaj put odlučili smo se za belu čokoladu s kojom ovaj kolač dobija laganiji izgled i ukus.

SASTOJCI

120 g bele čokolade

120 g sira za mazanje (može i sirni namaz)

 3 jaja

ZA POSIPANJE:

1 kašika kokosovog brašna

1 vanilin šećer

ZA UKRAŠAVANJE:

pekmez od jagoda

UPUTSTVO

IZRADA KOLAČA:

Kad voda provri, iznad posude staviti manju posudu u kojoj će se otopiti čokolada. Kad se otopi, pustiti da se čokolada prohladi. Razbiti jaja i odvojiti žumance od belanaca. Belanca poklopiti i staviti u frižider. Ponovo staviti čokoladu sa vodenom posudom na vatru i dodati joj sir. Dobro izjednačiti smesu da bude bez grudvica, ostaviti je da se hladi. Napraviti sneg od belanaca. U posudu sa čokoladom dodati žumanca i izmešati. U više manjih porcija u smesu dodavati belanca da se naprave mehurići.

PRIPREMA ZA PEČENJE:

Kolač se peče u posudi razmere 15 centimetara. Potrebno je iskrojiti papir za pečenje: iscrtati dno posude od 15 cm te iseći makazama. Papir treba lepo prisloniti na dno posude. Od ostatka papira izrezati stranice posude koje moraju biti dovoljno dugačke i visoke da se mogu preklopiti i međusobno zalepiti. Namastiti dno i ivice posude za pečenje da se papir bolje zalijepi za njih. Takođe, namastiti i papir za pečenje na dnu i na ivicama. Isipati lagano smesu u napravljeni kalup. Dva-tri puta lupite u podlogu sa posudom za pečenje.

STIGLA PRAVDA ZA JASTOGE! Od sada u Švajcarskoj zabranjeno da se živi kuvaju

PEČENJE KOLAČA:

Rernu zagrejati na 170 stepeni. Kolač se peče 15 minuta na 170 stepeni. Nakon toga kolač se bez otvaranja vrata pećnice peče 15 minuta na 160 stepeni. Bez ikakve temperature kolač stoji u rernii još 15 minuta. Izvaditi kolač iz posude u kojoj se pekao na tanjir da se hladi.

POSIPANJE KOLAČA:

U mlin za kafu staviti kašiku kokosovog brašna i vanilin šećera i samleti. Bogato pospite po kolaču. Pri serviranju možete ukrasiti s pekmezom od jagoda (ili nekim drugim).




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija