Pixabay

19:07 Iće i piće 0

b92.net informer.rs | 02. 02. 2018.

NE BACAJTE PROKLIJAO KROMPIR: Uradite ovo i biće savršeno ukusan!

Prema mišljenju stručnjaka, omekšan i proklijao krompir ne treba da bacate. Evo kako da ga upotrebite

Dok mnogi ljudi bacaju u smeće krompir koji je omekšao i proklijao, stručnjaci napominju da to nikako ne radimo. 

Kako kažu, ovakav krompir je potpuno bezbezdan za jelo, naravno kada ga očistite od klica. 

"Proklijali krompir jestiv je, zdrav i bezbedan, kao i onaj bez klica. Samo treba da odsečete proklijale delove i uživaćete u poznatom, normalnom ukusu krompira", objašnjavaju naučnici sa Univerziteta Linkoln. 

Njihov odgovor je sasvim logičan- kada ljuštimo krompir mi zajedno sa njim uklanjamo i klice. Dok se kod proklijalog krompira apsolutno ukus ne menja, omekšali će imati nešto drugačiju aromu. Ipak, oba su sasvim bezbedna za konzumiranje.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]