• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: cdm.me

06.02.2018

13:21

NAJJEFTINIJI ČOKOLADNI KOLAČ! Ljubav na prvi zalogaj

Recepti

NAJJEFTINIJI ČOKOLADNI KOLAČ! Ljubav na prvi zalogaj

Podeli vest

Kolač koji će se svakome svideti već na prvi zalogaj

Sastojci

5 jaja

11 kašika šećera

11 kašika brašna (ravnih)

4 kašike kakaa

3 kašike ulja

1 prašak za pecivo

1 l mleka

100 g čokolade

100 g margarina

300 g šlaga ili slatke pavlake

Priprema

1. Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni, a za to vreme penasto umutiti belanca sa 5 kašika šećera. Dodati žumanca i ulje, pa polako mutiti. Na kraju dodati 5 kašika brašna, 2 kašike kakaa i prašak za pecivo i sve lagano sjediniti varjačom. U pleh, obložen papirom za pečenje, sipati smesu i staviti da se peče. Odmah smanjiti temperaturu rerne na 180 stepeni.

DOMAĆI KOLAČ S JABUKAMA! Prste da poližeš!

2. Dok se kora peče, pomešati preostalih 6 kašika brašna, 2 kašike kakaa i 6 kašika šećera sa malo mleka, a ostatak staviti da provri. Zakuvati razmućeno brašno u mleku koje je provrilo i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre pa dodati izlomljenu čokoladu, a zatim mešati dok se čokolada ne otopi. Ostavite da se potpuno ohladi, prenosi CDM.

3. Pečenu koru ohladiti i preseći vodoravno na tri jednake tanke korice. Svaku koricu isprskati sa malo mleka.

4. Penasto umutiti omekšali margarin, pa dodati u ohlađen fil. Posebno umutiti šlag ili slatku pavlaku i dodati filu ukoliko je previše gust (2 – 3 kašike) i opet umutiti.

5. Na koru naneti fil, pa šlag, opet kora, i tako dok ne potrošite materijal. Završite šlagom i ukrasite po želji. Ostavite tortu da odstoji nekoliko sati u frižideru pre služenja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17