Informer

18:15 Iće i piće 0

Informer | 06. 02. 2018.

SLATKE ĐAKONIJE: Jabuke u lisnatom testu

Pospitešećerom u prahu i poslužite uz čaj

Sastojci:

500 g lisnatog testa
700 g jabuka
80 g suvog grožđa
50 g oraha
10 g šećera
25 ml soka od limuna
10 g vanilin-šećer
žumance
kašika šećera

Rastanjite lisnato testo. Na sredinu kore stavite rendane jabuke pomešane sa šećerom, limunovim sokom, suvim grožđem, orasima i vanilin-šećerom. Spojte krajeve testa preko fila, probodite testo viljuškom na nekoliko mesta, premažite ga žumancetom i stavite u posudu koju ste prethodno isprali hladnom vodom. Pecite na temperaturi od 225 stepeni oko pola sata. Pre služenja pospite šećerom u prahu.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]