• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: serpica.net

06.03.2018

10:22

(VIDEO) POSNA POGAČA SA KROMPIROM! Neverovatan ukus

Recepti

(VIDEO) POSNA POGAČA SA KROMPIROM! Neverovatan ukus

Podeli vest

Prelepog i ukusa i izgleda, isprobajte

Možete je jesti vruću ili kada se prohladi seći na šnite kao i hleb. Blago se lista a krompir i majonez (posni ako postite) s kojim se premazuje daju poseban ukus. Isprobajte je što pre.

Sastojci:

- 40 g kvasca

- 400 ml mlake vode

- 700 - 800 g brašna

- 2 kašičice soli (plus da se posoli krompir)

- 2 kašičice šećera

- 100 ml ulja

- 4 srednja krompira

- 150 g posnog margarina

- 3 - 4 kašike posnog majoneza

- susam

Priprema:

Krompir skuvati u ljusci i ostaviti da se ohladi pa ga oguliti.

U vanglu izmrviti kvasac, izmešati sa šećerom, 3 kašičice brašna i 100 ml mlake vode. Ostaviti na toplom da nadođe.

SLATKIŠ ZA MRŠAVLJENJE: Čokoladni puding bez kuvanja koji snižava loš holesterol!

Zatim dodati ostatak vode i ulje, promešati pa dodati brašno. Prvo manju količinu, izmešati varjačom, dodati so pa još ostatak brašna ili koliko vidite da je potrebno da se formira testo.

Ostaviti da nadođe oko 30 minuta.

Testo premesite i podelite na 8 manjih jufki, svaku razvucite tanko. Na okruglu tespiju stavite pek papir ili podmažite margarinom, ređajte kora, malo rendanog krompira, par kašika rastopljenog margarina, so i tako sve do kraja.

Zasecite pogaču na par mesta i ostavite da nadođe. Premažite majonezom, pospite susamom može i rauzmarin ako imate i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta. Uživajte u odličnoj pogači.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija