Informer

12:57 Iće i piće 0

Informer | 15. 03. 2018.

SLATKI ZALOGAJI: Sočan kolač od pomorandže

Jednostavna priprema i osežavajući ukus pomorandže

Sastojci:
pomorandža
narendana kora pomorandže
tri jajeta
200 g šećera
100 ml ulja
100 ml mleka
250 g glatkog brašna
pola praška za pecivo
šećerna glazura:
80 g šećera u prahu
2-3 kašike soka od pomorandže

Pomorandžu oljuštite, pa sameljite u blenderu. Jaja umutite sa šećerom, dodajte im ulje, mleko, pire od pomorandže, narendanu koricu pomorandže, brašno i prašak za pecivo. Mikserom sjedinite sve sastojke. Pripremljenu smesu izlijte u podmazan duguljasti kalup za kolače. Pecite oko 45 minuta na temperaturi od 180 stepeni. Ukoliko vam previše tamni, vrh kolača prekrijte aluminijumskom folijom. Dok se kolač hladi, pripremite dekoraciju. Pomorandže isecite na krugove od 0,5 cm debljine. Prelijte ih s malo vode tek da budu prekrivene, dodajte im četiri kašike šećera i kratko prokuvajte. Ocedite ih i ohladite. Ohlađeni kolač prelijte šećernom glazurom mešajući šećer u prahu sa tri kašike soka od pomorandže tako da dobijete gustu, ali tečnu smesu. Kolač prelijte glazurom i ukrasite ušećerenim kolutovima pomorandže.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]