Informer

23:06 Iće i piće 0

Informer | 21. 03. 2018.

DANIJEL PRAVI PICE BOLJE OD ITALIJANA! ​Veliki uspeh beogradskog pica-majstora na takmičenju u Rumuniji!

Među više od sto učesnika i pred italijanskim sudijama osvojio dve zlatne i srebrnu medalju

Beograđanin Danijel Zlatković (29) na prekjuče završenom Internacionalnom takmičenju pica-majstora u Bukureštu dokazao je da Italijani nisu najbolji ko što mnogi misle! Među više od sto kandidata iz Italije, Kanade, Poljske, Kine i zemlje domaćina, pred žirijem koji su činili upravo većinom Italijani osvojio je dve zlatne i jednu srebrnu medalju u tri kategorije. 

Informer

Osim toga, Danijel će predstavljati Srbiju i na svetskom takmičenju u pravljenju pica u Rimu krajem godine, a organizator tog takmičenja Enriko Bijanćini lično ga je pozvao pošto je bio oduševljen njegovim umećem.

- Prezadovoljan sam rezultatima s obzirom na to da sam prvi put učestvovao na nekom takmičenju. Sam sam se prijavio i sam sam finansirao put, učešće i materijal za takmičenje. Pobedio sam u kategorijma "pizza classic" i "pizza creative". Imao sam tremu, ali sam se potrudio da sve lepo dekorišem, da ih moje pice osvoje na prvi pogled - priča za Informer Danijel, koji se od svoje 18. godine bavi ovim poslom u beogradskim restoranima, iako nije školovan kulinar. 

Informer

OSVOJILE NA PRVI POGLED Ukusi, miris, pa zlatna medalja

Sa peperoni picom, za koju je, kako naglašava, koristio naš kulen iz Bačke, predstavio se u prvoj kategoriji, a svoju kreativnost pokazao je picom falafel, koju ranije nikada nije spremao.

- Volim inače da eksperimentišem i rado i kod kuće spremam pice za porodicu. Isprobavam ukuse i začine, pa sam tako osmislio i pizzu sa falafelom. Bijanćini, koji je bio sudija, odmah mi je prišao kad je probao i pitao da li sam zainteresovan za šampionat u Italiji - prepričava nam zadovoljno Danijel.

Za alternativnu, slatku picu za koju je dobio srebro, koristio je gorgonzolu, mocarelu, kruške, med, orahe, a rubovi su bili ispunjeni suvim grožđem.Zanimljivo je da naš trenutno najbolji pica majstor, po sopstvenom priznanju, ne voli mnogo picu za obrok i da mu više odgovara roštilj.




Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]