Pixabay

19:00 Iće i piće 0

b92.net informer.rs | 23. 03. 2018.

KULINARSKI TRIK: Dinstanje luka na sasvim drugačiji način!

Crni luk je osnova od koje krećemo kada pravimo neka složenija jela, zbog čega treba izvući maksimum iz ove biljke i poboljšati ukus i izgled jela

Gotovo nijedna priprema ručka ne može da prođe bez crnog luka koji u potpunosti daje aromu našem jelu, ali i pruža hranljive sastojke. Samim tim, dinstanje je proces koji iznova i iznova ponavljamo, a tako često i pravimo određene greške. 
Čak i najiskusnijim domaćicama se dešavalo da sitne kockice luka požute i omekšaju, zbog čega su kuvari rešili da nam otkriju jedan trik za dinstanje koji treba da uvedete u rutinu kuvanja. 

Pri svakom dinstanju, u tiganj sipajte prstohvat sode bikarbone. Taj jednostavan potez pomoći će da luk brže poprimi tamniju boju, a samim time smanjiće vreme dinstanja.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]