Informer

19:39 Iće i piće 0

Informer | 25. 03. 2018.

SLATKI ZALOGAJI: Gnezdo sa višnjama

Savršena kombinacija ukusa vanile i višanja

Sastojci:

pakovanje lisnatog testa
četiri žumanceta
dva jajeta
100 g šećera
dva vanilin-šećera
2,5 dl mleka
tri kašike višanja
tri kašike soka iz kompota višanja
2 slatke pavlake

 

Lisnato testo rastanjite oklagijom i izrežite pravougaonike, pa ih stavite u pleh za mafine. Pecite otprilike 20 minuta na 180 stepeni. Mleko stavite da provri. Umutite penasto žumanca, jaja, šećer i vanilin-šećer. Kada mleko provri, dodajte smesu i mešajte dok se ne zgusne. Pustite da se ohladi. Umutite pavlaku i dodajte šlag filu. Višnje i njihov sok prokuvajte, dodajte dve, tri kašike šećera i kratko izmiksajte štapnim mikserom. Preko lisnatog testa stavite krem, pa kašičicu sosa od višanja.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]