• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sasina-kuhinja.com

27.03.2018

16:00

(VIDEO) NAJJEDNOSTAVNIJI KOLAČ NA SVETU! Brzo se priprema i ne peče se

Recepti

(VIDEO) NAJJEDNOSTAVNIJI KOLAČ NA SVETU! Brzo se priprema i ne peče se

Podeli vest

Najjednostavniji kolač na svetu upravo zbog činjenice da se ne peče i nije potrebno apsolutno nikakvo ili vrlo malo znanja u kuhinji

Zaista je jako ukusan, može se samo reći da je vrlo dobar izazov za pripremu.

Od litre mleka u loncu odvojite tri kutlače i dobro promešate sa šećerom i isntant pudinzima u posebnoj posudi. Bitno za napomenuti je, da na pakovanju instant puding praha treba pisati da se priprema sa pola litre mleka.

(VIDEO) UVRNUTI UŠTIPCI! Idealni za užinu

Zatim, mleko u loncu zakuvati i umešati pudinge sa mlekom i šećerom pa držati na laganoj vatri minut uz konstantno mešanje. Kada ste pomakli sa vatre u vruću smesu odmah naseckati 200g maslaca, kiselu pavlaku i dobro promešati.

Odmah potom u krem stavite i keks pa dobro promešate.

Premažete pleh sa malo maslaca pa na isti stavljate polovinu kreme sa keksom, dobro utisnute pa slažete banane koje ste razrezali na pola po dužini.

Prekriti ostatkom krema, dobro utisnuti i ohladiti u frižideru 2 sata.

Nakon što se kolač dobro ohladio, pripremite šlag od slatke pavlake, a možete koristiti i instant šlag koji se umiksa za par minuta. Kako vam je volja. Neka pavlaka za šlag bude ohlađena u frižideru, a nastavak od miksera 10 minuta pre miksanja držati u duboko zamrzavanju. 

Pripazite na dužinu miksanja da se ne desi da vam pređe u maslac. Nakon 2 minuta stavite šećer u prahu, pa miksajte još kratko dok se ne napravi šlag. Kada ste ravnomerno rasporedili šlag preko kolača, tada ga posipajte sa mlevenim orasima ili lešnicima. Umesto njih možete narendati čokoladu ili posuti sa nekoliko keksa koje ste malo razmrvili ili slično, međutim nije obavezno,  lepo izgleda i kada je gore samo šlag. Još kratko ohladite kolač (oko 30 minuta najmanje) i poslužite. Lako se reže i divno izgleda na tanjiru, a o ukusu da ne pričamo. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija