• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mladostimoja.com

25.04.2018

12:22

(VIDEO) TESTENINA SA GRIZOM! Starinski desert

Recepti

(VIDEO) TESTENINA SA GRIZOM! Starinski desert

Podeli vest

Ovo su pripremale naše bake, mnogi će se prisetiti starog, dobrog ukusa

Poslastica naših baka, ali i ako stara vrlo rado se i danas našla na mnogim trpezama  oko koje se i danas deca  okupljaju i otimaju oko ovog deserta.  Lagan, jednostavn, jeftin i tako dobar..

Potrebno je:

200 g testenine 

100 g griza

4 kašike ulja

100 g šećera

50 g suvog grožđa

1 kesica vanilin šećera

Priprema:

Makarone skuvati, a griz ispržiti u tiganju u kome ste dodali ulje, šećer i vanilin šećer. Pržiti na tihoj vatri da dobije lepu krem boju. 

SLANE ĐAKONIJE: Marinirana govedina s paprikom

Dodati šoljicu vode, suvo grožđe,  sve izjednačiti i pomešati sa testeninom. 

Uz to se može služiti neki džem obično od šljiva. Poslastica naših baka, i ako stara, i danas se nalazi na mnogim trpezama.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija