• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo.rs/informer.rs

28.04.2018

16:15

KO SE DIMA NE NADIMI... 6 trikova za savršene kobasice sa roštilja!

Recepti

KO SE DIMA NE NADIMI... 6 trikova za savršene kobasice sa roštilja!

Podeli vest

Neće pući, porumeneće i "pucaće" od ukusa - evo kako!

Trik sa ključalom vodom

Profesionalni kuvari predlažu i da se kobasica, pre stavljanja na rešetku, "šokira" ključalom vodom. Kobasice samo prelijte vrelom vodom na nekoliko sekundi, a onda ih prebacite u hladnu. Ovaj trik, navodno, poboljšava teksturu mesa.

Osušite ih

Za savršeno hrskavu koricu, potrebno je da kobasice budu suve pre nego što ih stavite na roštilj. Osušite ih pažljivo ubrusom i držite u frižideru.

Pixabay

Ne pecite ih "direkt" iz frižidera

Za kobasice važi isto pravilo, kao i za drugo meso sa roštilja – pre pečenja mora da dostigne sobnu temperaturu. Izvadite ih iz frižidera sat vremena pre nego što planirate da ih spremate, tako neće pucati pri pečenju.

Ravna ploča

Još jedan trik roštilj-majstora koji prenosi "Barbecue bible" je postavljanje pleha, ili slične ravne metalne ploče, na samu rešetku. Ovo bi trebalo da uradite odmah, kako bi pleh dostigao visoku temperaturu. Direktan kontakt sa ravnom, vrelom pločom obezbediće hrskaviju koricu, mada onda nećete imati "šare" od rešetke, koje mnogi ljubitelji mesa obožavaju da vide.

Pixabay

Prava temperatura

Kobasice se peku na srednje jakoj vatri, kako ne bi spolja izgorele, a iznutra ostale presne. Prejaka vatra će učiniti da puknu, jer se njihov omotač skuplja u dodiru sa vrelinom, pa rizikujete da popucaju.

Preslaba vatra dovešće do toga da vaša kobasica, čim je skinete sa roštilja, deluje divno i sočno, ali kako se hladi, tako se "izduvava". Dakle, srednja vatra i nema brige!

Poklopite ih

Kako biste ubrzali vreme i ravnomernost pečenja, kobasice prekrijte poklopcem ili metalnom činijom. Strujanje toplote na taj način će omogućiti da se ravnomerno peku, i biće brže gotove.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija