Informer

21:23 Iće i piće 0

Informer | 09. 05. 2018.

SLANE ĐAKONIJE: Dinstani kupus sa piletinom

Pravi starinski recept za sve ljubitelje kupusa i piletine

Sastojci:

manja glavica svežeg kupusa
četiri karabataka bez kostiju
šolja pileće supe
dve šargarepe
dva paradajza
lovorov list
peršun
so, biber
maslinovo ulje

Isecite kupus na trake kao za salatu. Na zagrejanom ulju propržite iseckanu piletinu, pa kada dobije zlatnu boju, dodajte kupus i dinstajte pet minuta. Paradajz sameljite u blenderu, pa zajedno sa supom, iseckanom šargarepom i lovorovim listom dodajte u šerpu s mesom i kupusom. Posolite i pobiberite. Smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da se sve lagano krčka 45 minuta dok ne ispari sva tečnost. Na kraju pospite iseckanim peršunom i poslužite.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]