Pixabay

23:15 Iće i piće 0

Informer | 22. 05. 2018.

NIJE NAŠ, AL' JE DOBAR! Avokado ide i uz slatko i uz slano

Zbog neutralnog ukusa avokado se može koristiti za pripremu i slanih jela i poslastica. Odličan je u smutijima, kojima daje pomalo orašast ukus, hladnim čorbama, ali može da se spravlja i kao glavno jelo

Oljuštite ga, izvadite semenku, napunite ga povrćem i dobili ste vegetarijanski ručak. Dobar je u kombinaciji sa kiselim sastojcima, poput limuna, crvenog luka i sirćeta.

Kada ga kupujete, vodite računa o tome da ne bude previše mekan, ali ni tvrd. Oni mekaniji najbolji su za soseve, a tvrde i nezrele stavite na gril, na 30 sekundi. Možete ga i pohovati, uvaljajte ga prvo u brašno, pa u jaja, i pržite u dubokom ulju.
Meso avokada počinje da oksidira čim je u dodiru sa vazduhom, zato ga odmah upotrebite, ne ostavljajte ga da stoji. Ako baš morate da isečete avokado ranije, prekrijte ga plastičnom folijom.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]