Informer

10:46 Iće i piće 0

Informer | 28. 05. 2018.

SLANE ĐAKONIJE: Crni luk punjen mlevenim mesom

Obično mlevenim mesom punite tikvice ili paprike, vrme je da probate i kakvog je ukusa punjeni luk

Sastojci:

šest većih glavica crnog luka
300 g mlevenog mesa
šolja soka od paradajza
šargarepa
peršun
aleva paprika
so, biber
ulje

Očistite crni luk, pa ga izdubite nožem. Ostatak luka propržite na zagrejanom ulju, pa dodajte mleveno meso i izrendanu šargarepu. Pržite nekoliko minuta, dodajte sok od paradajza i sitno iseckan peršun. Posolite i pobiberite i začinite alevom paprikom. Svaku glavicu crnog luka punite ovom smesom i ređajte u pleh. Pecite oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Gotov luk služite uz pire-krompir i sezonsku salatu.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]