• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Stvarukusa.rs

06.06.2018

13:58

BAKLAVA SA VIŠNJAMA! Poslastica iz snova

Recepti

BAKLAVA SA VIŠNJAMA! Poslastica iz snova

Podeli vest

Jedan od najukusnijih i najomiljenijih recepata svih sladokusaca je pita sa višnjama ili jabukama

Potrebno je

pakovanje tankih kora za pitu

500g višanja

Fil:

3 jaja

1 šolja šećera (ako volite slađe možete dodati jos polovinu šolje)

1 šolja ulja

1 šolja griza

1 šolja jogurta

1 prašak za pecivo

Za špin: 

1 šolja vode

1 ipo šolja šećera

par kapi limunovog soka

Priprema:

Fil: Umutiti penasto belanca od 3 jaja. Zatim postepeno dodavati šećer i mutiti. Smanjiti brzinu mućenja i dodati griz, jogurt, prašak za pecivo, ulje. Sve dobro sjediniti. Masa treba da bude penasta. 

Razdvojiti kore po 3 komada. Filom se mažu prva i druga kora, a na treću se ređaju samo višnje. Višnje ređati u red širine oko 3,4 cm. Saviti krajeve i urolati koru. Ređati u pleh i peći na 200 stepeni oko 45 minuta. 

SLATKE ĐAKONIJE: Sufle od pomorandže

Preliv: Staviti vodu da provri, dodati šećer i pustiti da vri dok polovina tečnosti ne ispari. Kad ispari i tečnost postane malo gušća dodati par kapi limunovog soka.

Kad je pita gotova, prekriti je vlažnom krpom i ostaviti da se ohladi. Kad je skroz hladna iseći je na parčiće, a onda preliti sa prelivom i ostaviti da se ohladi.

Pre služenja pitu možete posuti prah šećerom.

Prijatno!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija