Shutterstock

10:45 Iće i piće 2

Informer | 12. 06. 2018.

PRIRODNI ČISTAČ KRVNIH SUDOVA! Sezona je tikvica, povrća bogatog vitaminima i mineralima!

Bogate vitaminom C, magnezijumom, kalijumom i folnom kiselinom, tikvice povoljno deluju na kardiovaskularni sistem jer sprečavaju taloženje holesterola i čiste vene

Poznato je da je magnezijum važan za sprečavanje srčanog i moždanog udara, kalijum reguliše krvni pritisak, a vitamin C smanjuje rizik od arteroskleroze. 

Osim toga, folna kiselina štiti ćelije creva od karcinoma, a vlakna pospešuju izbacivanje toksina. Ipak, tikvice sadrže i oksalate pa se ne preporučuju onima koji imaju bubrežne ili probleme sa bešikom.



8

13.06.2018. 09:06

Iznenadjena sam da ovo idealno povrce moze nekoj zdravstvenoj anomaliji da steti,mada sam od farmaceuta cula da paprika ,pecena (zalucena) ili sveza se ne preporucuje onima koji imaju problem s prostatom ili cirom.


8

13.06.2018. 09:06

Iznenadjena sam da ovo idealno povrce moze nekoj zdravstvenoj anomaliji da steti,mada sam od farmaceuta cula da paprika ,pecena (zalucena) ili sveza se ne preporucuje onima koji imaju problem s prostatom ili cirom.


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]