pixabay.com

11:27 Iće i piće 1

b92.net/infromer.rs | 15. 06. 2018.

SOLE NAM PAMET! Stručnjak tvrdi da pogrešno jedemo picu! EVO KOJI JE PRAVI NAČIN!

Da li ste se ikada picu jeli presavijenu na pola ili iskljućivo koristite nož i viljušku?

Dok različiti regioni u Italiji su poznati po drugačijim stilovima pice jedno pravilo važi za sve – ona mora biti preklopljena pre konzumacije, te definitvno treba da zaboravite na upotrebu noža i viljuške, piše Njuz.com. 

Stefano Siren, vlasnik i šef kuhinje u Verace piceriji u Sidneju, kaže da specifično rukovanje se svodi na to koliko je meka i tanka korica pice. 

On savetuje da čitavu picu savijete u četiri dela poput novčanika. 

PICA SA PUNJENOM KORICOM! Njam njam


“ U suštini potrebno je da poduhvatite ivice pice, leva i desna strana treba da se dodirnu. Tako će se lakše gristi i sprečićete curenje". 


Stefano ističe da pica mora biti mekana, nikako hrskava, jer se upravo takva jedne u Nauolju, gradu u kome je nastao italijanski specijalitet.



caslav

15.06.2018. 11:41

baš bi mi značilo jedno uputstvo za jedenje pice,...za uzvrat ću mu dati uputstvo za jedenje jagnjetine sa ražnja i gibanice.


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]