• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 021.rs

23.06.2018

15:36

MALE TAJNE koje kriju velike domaćice

Recepti

MALE TAJNE koje kriju velike domaćice

Podeli vest

Male tajne u kuhinji vam uvek mogu biti od pomoći, bilo da ste kuvar "početnik" ili već imate zavidno iskustvo za šporetom

Svaka domaćica ima svoje male tajne i trikove koje primenjuje da bi joj posao u kuhinji bio lakši. Ovo je nekoliko saveta iskusnih domaćica koje bi svaka žena trebalo da zna.

1. Testeninu možete kuvati dva minuta manje nego što piše na uputstvu na pakovanju, jer će testenina, nakon što je prelijete vrelim sosom dodatno omekšati. Takođe, nemojte u vodu u kojoj barite testeninu sipati ulje ukoliko ćete ih prelivati sosom koji u sebi sadrži pavlaku. Ukoliko je testenina masnjikava, neće upiti sos.

2. Miris belog luka sa prstiju uklonite tako što ćete pod mlazom vode ruke trljati o kašiku od nerđajućeg čelika.

(VIDEO) LETNJA PITA sa tikvicama i grizom! Idealna za večeru!

3. Za bolje rezultate prilikom pečenja kolača, jaja i puter ostavite jedno na sobnoj temperaturi do sat vremena.

4. Karfiol će tokom kuvanja ostati beo ukoliko u vodu dodate malo mleka i soli.

5. Pire krompir će vam biti lepši ukoliko krompir, nakon što ga procedite, vratite u vrući lonac i pustite da se osuši u toploj posudi još minut-dva.

Shutterstock

6. Kako biste prilikom ceđenja limuna ili narandže dobili što više soka, još neoguljeno voće valjajte između dlanova jedan minut, a potom voćku iscedite.

7. Svežinu povrću ćete produžiti tako što će ga umotati u vlažni papirni ubrus i staviti u plastičnu kesicu, a potom u frižider. Neke salate tako mogu duže trajati i po dva dana.

8. Da biste proverili da li je ulje vruće, spustite u njega drvenu kašičicu. Kada se oko nje pojave mehurići, ulje je dovoljno zagrejano i možete početi prženje.

9. Pre seckanja povrća na dasku stavite malo soli. Na taj vam način povrće neće kliziti i lakše ćete ga rezati.

10. Blender očistite tako što ćete ga napuniti toplom vodom i sipati malo deterdženta. Uključite ga na nekoliko sekundi, a potom isperite čistom vodom i osušite.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija