Informer

19:11 Iće i piće 0

Informer | 03. 07. 2018.

SLATKI ZALOGAJI: Pita sa kruškama i bademom

Ponekad nam se čini da su kruške nepravedno zapostavljene u odnosu na jabuke, ali zato smo mi tu da to promenimo

Sastojci:

1 kg krušaka
100 g suvog grožđa
50 g badema
50 g šećera
dve kesice vanilin šećera
80 g maslaca
šećer u prahu
limunov sok
mleveni keks
kore za pitu

Suvo grožđe natopite vodom i ostavite 15 minuta. Oljuštite kruške, iseckajte na kockice i prelijte limunovim sokom. Bademe usitnite, propržite kratko na tiganju bez ulja. U kruške dodajte šećer, vanilin šećer, bademe, oceđeno suvo grožđe i promešajte. Prvu koru premažite otopljenim maslacem, pa to učinite i s drugom korom koju ćete staviti preko nje. Pospite je mlevenim keksom, pa rasporedite fil sa kruškama i pažljivo zarolajte. Ponovite postupak s ostatkom kora. Sve rolate pre pečenja prelijte preostalim maslacem i peći 30 minuta na 200 stepeni.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]