Informer

13:09 Iće i piće 0

stvarkusa.rs | 26. 07. 2018.

DOMAĆA NUTELA! Namaz koji obožavamo

Namazan na hleb, u kiflicama, kroasanima, palačinkama ili kao sastojak filova za torte - vrhunski domaći krem od lešnika i čokolade se odlično uklapa u sve poslastice

Sastojci

1 šolja oljuštenih lešnika 340 g mlečne čokolade iseckane 2-3 kašike kanola ulja (može i suncokretovo) 3 kašike šećera 1 kašika kakaa 1/2 kašičice ekstrakta vanile 1 kašičica soli

Priprema

1. Rernu zagrejte na 180 stepeni.

2. Lešnike rasporedite na papiru za pečenje i pecite dok ne dobiju svetlo braon boju, oko 12-15 minuta.

3. Čokoladu otopite na pari ili u mikrotalasnoj rerni.

4. Izmeljite ulje i lešnike u blenderu dok ne postane gusta homogena masa. Dodajte šećer, kakao, vanilu i so i meljite dok ne dobijete glatku masu. Na kraju dodajte otopljenu čokoladu i nastavite sa mlevenjem dok se ne dobije homogena masa.

5. Domaći krem od lešnika će u početku biti malo ređi, ali će vremenom postati gušća.

6. Krem prebacite u teglu i sačekajte da dostigne sobnu temperaturu pre nego što zatvorite teglu.

7. Ukoliko vremenom krem postane gušći, otopite ga u mikrotalasnoj rerni ili ponovo promešajte u blenderu dodajući malo ulja.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]