• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: stvarkusa.rs

26.07.2018

13:09

DOMAĆA NUTELA! Namaz koji obožavamo

Recepti

DOMAĆA NUTELA! Namaz koji obožavamo

Podeli vest

Namazan na hleb, u kiflicama, kroasanima, palačinkama ili kao sastojak filova za torte - vrhunski domaći krem od lešnika i čokolade se odlično uklapa u sve poslastice

Sastojci

1 šolja oljuštenih lešnika 340 g mlečne čokolade iseckane 2-3 kašike kanola ulja (može i suncokretovo) 3 kašike šećera 1 kašika kakaa 1/2 kašičice ekstrakta vanile 1 kašičica soli

Priprema

1. Rernu zagrejte na 180 stepeni.

2. Lešnike rasporedite na papiru za pečenje i pecite dok ne dobiju svetlo braon boju, oko 12-15 minuta.

3. Čokoladu otopite na pari ili u mikrotalasnoj rerni.

4. Izmeljite ulje i lešnike u blenderu dok ne postane gusta homogena masa. Dodajte šećer, kakao, vanilu i so i meljite dok ne dobijete glatku masu. Na kraju dodajte otopljenu čokoladu i nastavite sa mlevenjem dok se ne dobije homogena masa.

5. Domaći krem od lešnika će u početku biti malo ređi, ali će vremenom postati gušća.

6. Krem prebacite u teglu i sačekajte da dostigne sobnu temperaturu pre nego što zatvorite teglu.

7. Ukoliko vremenom krem postane gušći, otopite ga u mikrotalasnoj rerni ili ponovo promešajte u blenderu dodajući malo ulja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija