Shutterstock

17:42 Iće i piće 2

Informer | 30. 07. 2018.

SLANE ĐAKONIJE: Zapečena piletina s tikvicama

Lagani letnji ručak od belog mesa, tikvica i čeri paradajza

Sastojci:

600 g pilećeg belog mesa
dve tikvice
dva jajeta
kisela pavlaka
pet čeri paradajza
peršun
so, biber
ulje

Piletinu isecite na tanke šnicle, pa posolite i pobiberite. Na zagrejanom ulju kratko propržite piletinu i ostavite sa strane. Tikvicu operite i isecite na krugove. Podmažite vatrostalnu činiju uljem, pa ređajte prvo piletinu, a onda tikvice i tako sve dok ne istrošite materijal. Umutite jaja sa pavlakom i prelijte preko. Pospite sitno iseckan peršun i poređajte prepolovljen čeri paradajz. Pecite oko 40 minuta na 200 stepeni. Služite toplo uz sezonsku salatu.



Saradžogla

30.07.2018. 18:08

У лонац насецкати парадајз,лук и паприку.Додати солидну количину уља и мало воде.Ставити со и мало шећера да буде укусно.Иде и мирођија.То кувати на тројки а за то време пола килограма млевеног свињског меса динствовати.Када се поменуто поврће скува запржити га да буде гушће и додати млевено месо.Ел се то беше зове ђувеч?



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]