Shutterstock

09:25 Iće i piće 0

Informer | 08. 08. 2018.

SLANE ĐAKONIJE: Salata sa karfiolom i kukuruzom

Osvežavajaću i lagana salata idelana kao obrok tokom vrelih letnjih dana

Sastojci:

1 kg karfiola
300 g šargarepe
200 g kukuruza (konzerva)
150 g graška
dva čena belog luka
100 ml maslinovog ulja
listića svežeg bosiljka
so

Skinite spoljne listove karfiola, prepolovite glavicu, odstranite tvrdi koren iz sredine pa narendajte na krupnije. Šargarepu iseckajte na kockice i kuvajte je u vreloj slanoj vodi pet minuta. Dodajte joj grašak a posle nekoliko minuta i rendani karfiol i sve zajedno kuvajte još pet pet minuta. Ocedite, dodajte kukuruz i sitno seckani beli luk. Začinite maslinovim uljem i promešajte. Pre služenja dekorišite listićima bosiljka.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]