• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kodbakeugostima.blogspot.com

14.08.2018

10:44

(VIDEO) MILKA TORTA! Brza poslastica

Recepti

(VIDEO) MILKA TORTA! Brza poslastica

Podeli vest

Ukoliko želite jednostavan, a veoma ukusan dezert ova torta je pravi izbor za vas

Milka torta, savršena  poslastica  gotova za vrlo kratko vreme i što je najvažnije  ne peče se.  Divna kremasta  torta  sa  belom i tamnom milka čokoladom oduševiće vaše  ukućane i goste. Idealna je za sve prilike, a posebno u ovim toplim danima, jer kad se dobro rashladi  poput je sladoleda.

Potrebno je:

3 pudinga od vaniile

200 g šećera

600 ml mleka

2 pakovanja piškota

300 ml soka za piškote

100 g Milka čokolade bele

100 g Milka čokolade tamne

200 g kisele pavlake

400 g slatke pavlake

Priprema:

Skuvati puding na mleku, dodati šećer po želji, pa ga podeliti na dva dela. U jedan dodati crnu, a u drugi belu čokoladu. Sve izjednačiti. Umutiti slatku pavlaku, dodajte po želji šećer u prahu, dodati kiselu pavlaku, pa izjednačiti.

Pola pavlake dodati u puding sa belom čokoladom a drugu polovinu u puding sa tamnom čokoladom. Sve mikserom dobro izmiksati. Okrugli pleh (22 cm) obložiti pek papirom, pa na dno poređati 7 piškota koji provučete kroz sok, odozgo kremu tamnu, preko nje belu, pa opet red piškota ..tamna krema, bela pa piškote, krema tamna bela piškote.

Ostaviti u frižider sat vremena pa tortu prevrnuti u tacnu odozgo nafilovati po želji ja sam prelila glazurom čokolade. 

Najbolje da torta prenoći da lepo upije i stegne se. 

Fantastična kao sladoled topi se kremasta.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nina

pre 5 godina

Kad joj vidim tolike nokte a prstima sve dira prstima. Zna li stara koliko ima prljavstine pod noktima.

Izbori 2024

Ponovo cirkus u Skupštini Srbije, opozicija pokušala da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura! Uživo
Izbori 2024

Ponovo cirkus u Skupštini Srbije, opozicija pokušala da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura!

U Skupštini Srbije danas se nastavlja rasprava o izboru predsednika parlamenta. Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su u ponedeljak o predlogu, koji je obrazlagao šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov, da predsednik Skupštine Srbije bude potpredsednica SNS Ana Brnabić. Taj predlog podržale su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Jedinstvena Srbija, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije, dok su se protiv izjasnile Srbija protiv nasilja, Nova Demokratska stranka Srbije, Mi glas iz naroda dr Branislav Nestorović i Mi glas iz naroda.

19.03.2024

09:59

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija