Shutterstock

10:21 Iće i piće 0

Informer | 16. 08. 2018.

KVALITET NA STOLU! RUČAK! Šnicle u sosu od pečuraka

Prodajni lanac Univerexport siguran je izbor za vašu porodicu i goste. U njegovim radnjama pronaći ćete isključivo kvalitetne namirnice i meso sa domaćih farmi

SASTOJCI:

1, 5 kg mariniranih svinjskih šnicli
50 g šampinjona
2 dl belog vina
tri čena belog luka
kašika senfa
pet ravnih kašika brašna
350 ml bujona od pečuraka
peršun, aleva paprika
ulje
so, biber

PRIPREMA

Mariniranu svinjetinu po želji iseći na trake ili ostaviti u šniclama i poređati ih u pleh ili vatrostalnu posudu. Ispasirati beli luk, dodati pola šoljice ulja, senf, 100 ml belog vina, alevu papriku, so i biber, pa preliti meso i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni jedan sat. 

Za sos ugrejati nekoliko supenih kašika ulja i propržiti očišćene i isečene pečurke oko pet minuta. Izvaditi ih na tanjir. Ulju u kome su pržene dodati još malo ulja, propržiti brašno i postepeno ga razrediti dolivanjem bujona od pečuraka. Kuvati mešajući nekoliko minuta. Na kraju vratiti pečurke u sos. Posuti peršunom i sosom preliti pečenu svinjetinu. Ostaviti u rerni još nekoliko minuta.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]