Informer

18:00 Iće i piće 0

Informer | 16. 08. 2018.

SLATKI ZALOGAJI: Zapečene breskve s maskarpone sirom

Ukusna poslatica od voća i sira

SASTOJCI:

četiri veće breskve
maslac
med
250 g maskarpone sira
150 ml slatke pavlake
kašičica ekstrakta vanile
listići badema 

Breskve operite, prepolovite i izvadite im košticu. Polovine poređajte u pleh s korom okrenutom nadole. Na svaku polovinu breskve stavite kockicu maslaca i prelijte kašičicom meda. Breskve pecite 20 minuta na 180 stepeni. Dok se breskve peku, propržite listiće badema u tiganju i pripremite fil. Maskarpone, slatku pavlaku i ekstrakt vanile mutite dok se sastojci ne povežu, pa ostavite u frižideru do služenja. Servirajte dve polovine breskve, prekrijte ih kremom i pospite prepečenim bademima.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]