Pixabay

14:12 Iće i piće 0

tportal.hr/informer.rs | 17. 08. 2018.

SMETA VAM KAD GORČI? Evo šta je najvažnije kod pripreme patlidžana!

Verovatno već znate da patlidžan treba pre pripreme iseći i posoliti, a onda ostaviti i da odstoji bar pola sata. Postoji i dobar razlog za to

Sezona ovog povrća je u punom jeku i može se spremati na bezbroj načina. Potrebno je malo volje i veštine. Međutim, da se ne bi osetio gorak ukus plavog paradajza, kako ga još zovu, ovo ukusno povrće je najvažnije dobro pripremiti. 
Kad ga posolimo potrebno je da stoji najmanje pola sata, a ako vam se ne žuri, bilo bi dobro i duže. Ubrzo ćete primetiti kapljice vode na patližanu koje je so izvukla na površinu. 

Višak soli ćete lako isprati pod mlazom vode, a s vodom koju je so izvukla iz patlidžana nestaće i onaj njegov karakterističan gorak okus. Osim toga, ovako pripremljen patlidžan će upijati i mnogo manje ulja tokom prženja ili pečenja.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]