Informer

17:33 Iće i piće 0

Informer | 28. 08. 2018.

SLATKI ZALOGAJI: Portokalopita

Pita od pomorandže ili Portokalopita je poslastica koju često možete pronaćii u grčkim poslastičarnicama. Ovaj mirisan i sočan kolač pravi se od "istopljenih" kora za pite i pomorandža

Sastojci:pakovanje kora za pitu
tri jajeta
280 g grčkog jogurta
100 g šećera
220 ml ulja
kora od tri pomorandže
kašika ekstrakta od vanile
prašak za pecivo

Za sirup:
250 g šećera
sok od tri pomorandže
500 ml vode
pomorandža isečena na kolutove

Kore za pitu sitno iscepkajte i ostavite sa strane. Umutite jaja i šećer, pa dodajte jogurt, ulje i prašak za pecivo. Sve promešajte, pa dodajte izrendanu pomorandžinu koru i ekstrakt od vanile. Sjedinite sve, pa dodajte iscepkane kore. Smesu dobro promešajte, pa je sipajte u podmazan pleh. Kolač pecite oko 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Gotov kolač ohladite, pa izbodite viljuškom. Napravite sirup od navedenih sastojaka. Kada proključa, smanjite temperaturu i dodajte pomorandžu isečenu na kolutove. Kuvajte još 15 minuta. Vruć sirup sipajte preko ohlađenog kolača. Ostavite kolač da upije, pa kada se potpuno ohladi, poslužite ga.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]