Pixabay

14:40 Iće i piće 0

bonapeti.rs | 31. 08. 2018.

POHOVANI SLADOLED! Neodoljiva poslastica

Vreme je da naučite ovu jednostavnu, a savršenu tehniku pripreme sladoleda

Sastojci

500 g sladoleda

2 jaja

šolja kornfleksa, prezle ili namrvljen keks

pola kašičice pšeničnog skroba

2-3 kašike šećera

2 kašike kokosovog brašna

1 kašika svežeg mleka

ulje za prženje

Priprema

1. Napravite kugle od sladoleda i stavite ih na sat u zamrzivač.

2. Sameljite u blenderu kornfleks, kokosovo brašno i šećer.

3. Umutite jedno jaje sa svežim mlekom i rastvorite u njemu skrob.

4. Uvaljajte kugle sladoleda prvo u smesu od jaja, posle u suvu smesu i vratite na još sat vremena u zamrzivač.

5. Umutite i drugo jaje, uvaljajte sladoled ponovo u njega u stavite u jako zagrejanu masnoću na nekoliko sekundi.

6. Servirajte odmah pržen sladoled garnirajući sa voćem ili topingom. 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]