shutterstock/Informer

11:01 Iće i piće 0

Informer | 06. 09. 2018.

SAVRŠEN RUČAK! Ćufte u sosu od BašBaš pasiranog paradajza

Za ukusan obrok neophodne su kvalitetne namirnice, a u prodavnicama Univerexporta možete naći sve što vam je potrebno za ovo neodoljivo jela koja će vas vratiti u detinjstvo

SASTOJCI:400 g mlevene govedine
glavica crnog luka
jaje
tri kašike prezli
100 g gaude
ljuta papričica
svež peršun
tri čena belog luka
300 ml BašBaš pasiranog paradajza
maslinovo ulje
so, biber, začini

Informer

PRIPREMA:Jaje umutiti viljuškom, pa dodati mlevenu govedinu, iseckan crni i beli luk, na kockice isečenu gaudu, ljutu papričicu, so i biber, pa sve dobro sjediniti. Rukama formirati uštipke, pa ih staviti u frižider da odstoje pola sata. U većem tiganju zagrejati ulje, pa propržiti uštipke da dobiju lepu boju sa svih strana. Preliti BašBaš pasiranim paradajzom, začiniti peršunom, još malo posoliti, pa krčkati na umerenoj vatri oko 25 minuta, da se sos malo zgusne. 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]