Shutterstock

10:29 Iće i piće 0

alternativa-za-vas.com | 18. 09. 2018.

HIT RECEPT! Ukusne PALAČINKE od samo tri sastojka!

Ovo su palačinke od samo tri jednostavna sastojka. Možete ih kombinovati i jesti kao slane ili slatke

Ne sadrže gluten, dodatna ulja, jaja, soju i rafinisani šećer. 

Trik kod njihove pripreme je visoka temperatura tiganja pre i tokom samog pečenja. U tiganj dodajte malo ulja i s tom količinom masnoće pecite palačinke sve dok ne potrošite smesu. 

Pecite manje palačinke, jer je zahtevno okretati ih kad su velike i tanke. 

Takođe, važno je znati kada okrenuti palačinku - obratite pažnju na rubove. Kada počnu poprimati zlatnosmeđu boju, podignite ih lopaticom. Ako je testo spremno, ono će se lagano okretati. 

Čini li vam se da je testo zalepljeno, posebno u sredini, pričekajte još malo pa tek onda okrenite palačinku. 

U ovom receptu jaje smo zamenili lanom, koji u tečnosti poprima gelastu strukturu i povezuje smesu. 

Ako tokom pečenja primetite da je smesa pregusta, slobodno dodajte vode dok ne dobijete željenu teksturu.

Potrebni sastojci: 

Suvi sastojci:

1 šoljica ovsenog brašna

2 šoljica ovsenog ili bademova mleka

1 kašika mlevenog lana 

kokosovo ulje po želji za prvih nekoliko palačinki

I još…

sezonsko voće

grčki jogurt

domaći namaz od lešnika

Priprema: 

U posudu prvo stavite sve suve sastojke, pa izmiksajte do brašnaste strukture. Dodajte mleko i miksajte još nekoliko minuta pa ostavite testo da malo odstoji. Nakon toga još malo miksajte. Tako ćete dobiti glatku smesu i lan će se početi još bolje vezivati. 

Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri. Zatim tiganj sklonite s vatre i dodajte malo ulja. Potom u tiganj počnite sipati oko 60 ml smese i pritom lagano kružite tiganjem kako bi se smesa ravnomerno rasporedila.

Palačinke pecite sa svake strane po nekoliko minuta, dok se rubovi ne zarumene, odnosno dok ne budu spremne za okretanje. 

Ponavljajte postupak dok ne potrošite celu smesu.

Palačinke poslužite uz kombinaciju sezonskog voća i namažite ih nekim domaćim čokoladnim namazom ili grčkim jogurtom. 



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]