• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: recepti-kuvar.rs

24.09.2018

10:53

BRZ RUČAK! Lazanje sa piletinom i spanaćem

Recepti

BRZ RUČAK! Lazanje sa piletinom i spanaćem

Podeli vest

Lazanje na malo drugačiji način, ali ništa manje ukusne. Mleveno meso zamenite piletinom, dodajte zeleniš i uživajte u punoći ukusa ovog fenomenalnog jela

Sastojci:

1 pakovanje testenine za lazanje
3 šolje kisele pavlake (20%)
300 ml bujona (pilećeg ili biljnog, po ukusu)

1 šolja parmezana (rendanog)
30 gr putera
1 kašika maslinovog ulja
0,5 glavice crnog luka (veća glavica)
4 čena belog luka (sečenog na kockice)
5 komada pečurki (seckanih)
1 komad pileće grudi (isčene na kockice)
so (po ukusu)
crni biber (mleven, po ukusu)
4 šolje belog sira (sitnog)
100 g spanaća

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 C stepeni. Testeninu za lazanje skuvajte prema uputstvu sa pakovanja, da budu al dente.

U zagrejanu šerpu naspite bujon, kiselu pavlaku, parmezan i puter. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok se ne zgusne u jedinstvenu masu.

U zagrejan tiganj dodajte maslinovo ulje i crni luk. Prodinstajte crni luk i dodajte beli luk i seckane pileće grudi. Dinstajte par minuta, pa dodajte pečurke. Dinstajte još par minuta, posolite i pobiberite i sklonite sa vatre.

Blago premazati maslinovim uljem vatrostalnu posudu za pečenje (22 x 33 cm otprilike). Ređajte sledećim redom: testenina, sitan beli sir, mešavina iz tiganja (piletina, pečurke), mešavina iz šerpe (pavlaka, parmezan…), spanać. Ređajte tako dok imate sastojaka. Na kraju pospite sa sirom.

Pecite u rerni oko 1 sat ili dok površina ne dobije zlatno brao boju. Poslužite toplo, a preko pospite parmezan ili sir po želji i ukusu. Prijatno!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59