Public

10:51 Iće i piće 0

B92/informer.rs | 14. 10. 2018.

TAJNA SAVRŠENE KAJGANE: Uz ovo će biti penasta i kremasta kao nikada do sada!

Priprema savršene kajgane zahteva više od samog razbijanja jaja i mešanja - ne mnogo više, ali ipak dovoljno da ne uspete svaki put da postignete željeni rezultat

Ali, budite bez brige, jer sa sledećih 10 pravila možete da pripremite savršenu kajganu baš svaki put! 

1. Koristite tiganj sa dnom protiv lepljenja. Sjajna površina ključna je da bi jaja lagano klizila po tiganju. 

2. Koristite sveža jaja. 

3. Jaja razbijte prvo u posudu, nikada direktno u tiganj. 

Shutterstock


4. Pomešajte jaja s malo mleka ili pavlake, da bi kajgana bila fina i kremasta. 

5. Za bogatiji ukus koristite puter, nikada ulje. 

6. Koristite silikonsku ili drvenu lopaticu za mešanje, jer bi metalno posuđe moglo da ošteti premaz na tiganju koji sprečava lepljenje. 

7. Jaja pecite na laganoj vatri kako se ne bi raskuvala. 

8. Neprestano mešajte - kajgana će tako biti mekša i ukusnija. 

9. Jaja izvadite iz tiganja pre nego što su gotova, jer će nastaviti da se peku još nekoliko trenutaka. 

10. So dodajte neposredno pre serviranja. Ako posolite jaja dok se peku, so će izvući vodu iz njih, a vi ćete dobiti vodenastu kajganu.

NAMIRNICE koje će vam pomoći da pobedite anemiju



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]