Pixabay

17:05 Iće i piće 0

zadovoljna.hr/Informer.rs | 15. 10. 2018.

MEKE KAO DUŠA: Uz ovaj trik palačinke vam više nikada neće ispasti žilave1

Palačinke su jedan od deserata koji se najčešće pravi, brzo su gotove i smesu je vrlo jednostavno napraviti. Ipak, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi

U receptu prema kojem većina nas pravi smesu za palačinke piše da se jaja stavljaju cela u smesu, ali ako razdvojite belance i žumance, dobićete nikad mekanije palačinke. 

1. Napravite smesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmenom tako da belanca odvojite od žumanceta koje umutite u smesu, a belance stavite na stranu. 

2. Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanca) i dobro ih promešali, belanca umutite u šne (niti mekani niti čvrsti) te ga dodajte smesi. 

3. Šne zatim vrlo nežno umešajte u smesu, najbolje mikserom. Sneg od belanca palačinkama će dati penastu strukturu i predivnu mekoću. Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]