Shutterstock

10:09 Iće i piće 0

informer.rs | 01. 11. 2018.

PRAZNIK ZA GURMANE! Lignje sa limunom i belim lukom

Na policama maloprodajnih objekata Univerexporta možete naći sve što vam treba za ova tri ukusna obroka

SASTOJCI:

500 g lignji

sok i kora limuna

tri čena belog luka

75 ml maslinovog ulja

pola veze peršuna

so, biber

PRIPREMA:

Lignje oprati, prosušiti, pa iseći na kolutove. Staviti u čin ju, pa preliti sokom od limuna i ostaviti da odstoji pet min ta. Potom ih ocediti i staviti sa strane. U tiganju na tihoj va kratko  propržiti  iseckan  beli luk i rendanu koru limuna, ubaciti lignje i pržiti uz mešanje dva-tri minuta. Posoli pobiberiti,  začiniti peršunom, preliti preostalim uljem, poslužiti dok je toplo.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]