APSOLUTNI FAVORIT ZA HLADNE DANE: Vreme je za... KUVANO VINO!

pexels.com

19:28 Iće i piće 0

mycupoftea.rs/informer.rs | 22. 12. 2018.

APSOLUTNI FAVORIT ZA HLADNE DANE: Vreme je za... KUVANO VINO!

Ovako spremljeno vino poslužite i degustirajte dok je još toplo. Ništa lepše ne zagreje u hladnim danima od ukusnog kuvanog vina. I pazite da ne preterate, ipak je o alkoholu reč

Potrebni sastojci: 

*Crno vino 1 l 

*Voda 250 ml 

*Kristal šećer 4 kašike 

*Karanfilčić, cimet, biber, muskatni oraščić ili začin po ukusu 

*Pomorandža, mandarina, jabuka, limun ili neko drugo voće koje volite 

Priprema:

Tri kašike šećera otopiti na tihoj vatri. Kada požuti preliti vodom, pojačati temperaturu ringle i pustiti da voda provri. Pazite da vam ringla ne bude mnogo pojačana da šećer ne bi zagoreo. 

Zatim dodati još jednu kašiku šećera, dobro promešati da se sve sjedini i dodajte vino. Kada počne da peni sklonite sa šporeta posudu u kojoj to sve kuvate, jer vaš napitak ne sme da provri. Dodajte začine, dobro promešajte i sipajte u čašu od debljeg stakla, koja ima dršku.

Pixabay

Sada dolazimo do onog dela kada možete raznim začinima menjati ukus kuvanog vina. Naši predlozi su cimet i karanfilčić. Oni se standardno koriste za kuvano vino. Ukoliko volite da eksperimentišete sa ukusima i aromama probajte biber i muskatni oraščić. Biber pojačava ukus i cirkulaciju i izbacuje višak vode, a oraščić daje posebnu aromu. Ukoliko ste ljubitelj blažih ukusa možete dodati jednu šipku vanile. Takođe možete kupiti i već pripremljenu mešavinu začina za kuvano vino, ali naš izbor i preporuka bi svakako bili sveži začini i mogućnost da ih sami doziramo i stvaramo nove ukuse. 

Ukus možete da obogatite i tako što ćete u njega ubaciti voće. Naša preporuka su pomorandža, kruška, jabuka, limun, mandarina. Voće dobro operite, isecite na trake i sa korom ubacite u vino. Ukoliko ne želite da stavljate celo voće, za malo ukusa će biti sasvim dovoljna i narendana korica pomorandže ili limuna.  

Ovako spremljeno vino poslužite i degustirajte dok je još toplo. Ništa lepše ne zagreje u hladnim danima od ukusnog kuvanog vina. I pazite da ne preterate, ipak je o alkoholu reč.

Živeli!



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]