• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: martakuvazavas.com

10.01.2019

10:15

(VIDEO) UKUSAN DORUČAK! Brzi seljački uštipci

Recepti

(VIDEO) UKUSAN DORUČAK! Brzi seljački uštipci

Podeli vest

Nekada su domaćice, naše bake, imale puno obvaveza oko dece, kuće, bašte, njive itd. Kada bi želele da naprave brzi doručak ili večeru često bi smućkale bućkavce. Onako napamet…

Malo mleka koje su same muzle, par jaja od koka iz avlije, i brašno, so, šećer, ono što uvek imaju u kući. Pržilo se na masti a jelo u slast.

Sastojci:

oko 600g brašna
3 jaja
100ml mleka
200ml vode
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
ulje ili mast za prženje

Postupak:

Varjačom umutite testo od navedenih sastojaka. U polovinu brašna stavite sve sastojke i mešajte dok ne sjedinite a zatim dodajte ostatak brašna i mešajte dok ne dobijete gustu homogenu smesu.

U vruće ulje ili mast stavljajte po kašiku testa. Kašiku svaki put umočite u ulje kako bi testo lakše skliznulo sa nje. Pržite svaku stranu po 3-4 minuta dok uštici lepo ne porumene. Neka ringla bude uključena na srednju temperaturu kako uštipci ne bi spolja bili gotovi a unutra živi.

Gotove uštipke stavljajte na papirni ubrus koji će pokupiti višak masnoće.

Jedite ih sa slanim ili slatkim nadevom.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija