POSNA GASPAČO SUPA! Sjajni recept za čorbu koja se čak i ne kuva!

Shutterstock

12:09 Iće i piće 0

mondo.rs/informers | 23. 03. 2019.

POSNA GASPAČO SUPA! Sjajni recept za čorbu koja se čak i ne kuva!

Gaspačo je hladna supa od paradajza tipična za Španiju i Portugal. U Španiji je posebno popularna u Andaluziji, a u Portugalu u Alentežou i Algarveu...

Gaspaćo čorba se priprema prilično jednostavno, a jede se hladna.

Sastojci:

četiri paradajza srednje veličine

tri parčeta hleba (dva umočena u vodu)

jedan krastavac srednje veličine

"GO G" SOKOVI SU VRHUNSKA PREVARA! PRAVE NAS BUDALAMA - NA ETIKETI SOKA PIŠE JEDNO, A U SASTAVU NEŠTO SAVIM DRUGO

pola crvene paprike

četvrtina crvenog luka

dve kašičice bosiljka

dva čena belog luka

sok isceđenog jednog limuna

(VIDEO) DOMAĆA PITA SA MALINAMA I JABUKAMA! Super poslastica

čaša vode

dve kašike vinskog sirćeta

malo soli

malo bibera

dve kašike maslinovog ulja

Pixabay

Priprema:

Najpre oljuštite paradajz – ukoliko se teško ljušti, stavite ga u ključalu vodu na pola minuta, a odmah zatim u hladnu, sačekajte da se ohladi i lako ćete ga oljuštiti. Iseckajte ga kockice.

U blender stavite paradajz, dva parčeta hleba koja ste nakvasili vodom, krastavac, papriku, crveni i beli luk, bosiljak, limunov sok, sirće, so i biber. Kada izblendirate, dodajte maslinovo ulje, a zatim sipajte vodu, dok čorba ne dobije željenu gustinu.

SALATA "TANAK STRUK"! U 100 grama ima samo 38 kalorija, čisti creva, topi salo!

Čorbu prespite u posudu i ostavite u frižideru najmanje 30 minuta ili preko noći.

Pre nego što je poslužite, parče hleba isecite na kockice i zapecite u rerni. Kada sipate čorbu u tanjir, odozgo pospite nekoliko kockica pečenog hleba, a po želji dodajte i još svežeg bosiljka.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]