POHOVANI KOLUTIĆI LUKA! Napravite krckavi specijalitet koji se jede širom sveta!

Pixabay

16:16 Iće i piće 0

mondo.rs/informers | 19. 04. 2019.

POHOVANI KOLUTIĆI LUKA! Napravite krckavi specijalitet koji se jede širom sveta!

Ne treba vam puno vremena, a ni naročito mnogo sastojaka...

Sastojci:

veća glavica crnog luka

160 g brašna

kašičica praška za pecivo

kašičica soli

jaje

250 ml mleka

100 g prezli

ulje

Pixabay

LAGANI RUČAK! Pečurke u sosu od belog vina

Priprema:

U dubljem tiganju zagrejte ulje – stavite više, ne samo tek da podmažete tiganj.

Luk oljuštite i isecite na kolutove, a onda razdvojite prstenove luka. U manjoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa u ove prstenove uvaljajte prstenove luka, pa ih sklonite sa strane.

U brašno dodajte jaje i mleko, pa viljuškom ili žicom umutite. Umočite svaki prsten luka u to, pa ih poređajte na tanjir.

SEOSKE PALAČINKE S KVASCEM I KAČKAVALJEM! Idealne za doručak, ručak ili večeru!

Na plitki tanjir sipajte prezle, pa svaki prsten luka uvaljajte u to, a zatim ga stavite u tiganj i pržite po dva do tri minuta, dok ne dobije braonkastu boju.

Pohovane kolutiće luka vadite na salvetu ili ubrus, da se malo ocede. Po želji možete još malo da ih posolite.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]